Kip Kerrie met stukjes Appel

9 25 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr kipfilet
  • 2 uien
  • 3 appels elstar
  • 1 zakje witte kool 500 gr
  • milde kerriepoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el bloem
  • 1 bakje champignons 250 gr
  • optie sambal badjak
  • 1 pakje alpro soja
  1. Zacht fris en romig.
  2. Ui en kip gelijktijdig bakken in hete olie.
  3. Vervolgens de appel en kerriepoeder naar smaak toevoegen en even laten mee bakken.
  4. Dan de witte kool, champignons toevoegen en ook dit even mee laten bakken.
  5. Heet water en een bouillonblok erbij en ongeveer 20 min. laten koken.
  6. Even proeven en misschien moet er een bouillonblok bij.
  7. Tot slot indikken met bloem en pakje apro Soya toevoegen.
  8. Eventueel op smaak maken met ketjap.
  9. evt wat sambal Badjak
  10. Serveertips
  11. Lekker met verse ananas, kroepoek en rijst.
Love to Cook