Kip Kerrie met rijst

3 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 1 prei wit en groen heel fijn gesnipperd
  • 100 gr champignons schoon heel fijn gesnipperd
  • 1 schijf ananas uit blik op eigen sap. heel klein gesneden
  • 1/2 appel zonder schil geraspt
  • peper en zout uit de molen
  • 1 scheutje halfvolle melk
  • 5 tl kerriepoeder
  • 350 ml water met 1 kipbouillonblokje in opgelost
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 30 gr bloem
  • 20 gr boter
  • 175 gr rijst naar keuze
  1. Bak de kipblokjes bruin en gaar in een klein beetje olijfolie. Zet even apart. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Smelt de boter op laag vuur en smoor de ui, champignons, prei en knoflook zacht, maar niet bruin.
  3. Voeg dan de bloem toe er roer totdat je geen bloem meer ziet. Schenk dan al roerend het water waarin het bouillonblokje in is opgelost en roer totdat je een mooie saus hebt.
  4. Voeg dan de geraspte appel, de ananas en de kip toe en een klein scheutje melk. Maak op smaak met peper en zout. Warm even goed door.
  5. Lekker met doperwtjes ( extra schijf ananas)of een kleine salade.
Love to Cook