kip kerrie met ananas en appel

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 halve borstfilets van braadkip
  • 2 jonagoldappelen
  • 0.25 plantje koriander (vers)
  • 2 eetl. boter
  • 250 g langkorrelrijst
  • 500 g Chinese kerriesaus
  • ##227 g ananasstukjes op sap (blik)
  • 165 ml kokosmelk
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de kipfi lets in blokjes van ± 4 cm.
  4. - Snij de ongeschilde appelen in stukjes ter grootte van de stukjes ananas.
  5. - Snipper de koriander fijn.
  6. Bereiding
  7. (25 min.)
  8. Breng water samen met de helft van de kokosmelk aan de kook en kook de rijst ± 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de uitgelekte ananasstukjes bij en laat nog 1 min. verder stoven.
  10. Giet de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.
  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenblokjes ± 7 min. tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
  12. Afwerking
  13. Schep wat rijst in het midden van elk bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er een beetje saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander
NelekeP