Kip in zoetzure saus

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 400 g basmatirijst
  • olijfolie
  • 300 g kippefilets
  • 350 g tomatensaus
  • 200 g zilveruitjes
  • 400 g perziken op siroop
  • 200 g erwtjes
  1. Kook de rijst gaar.
  2. Snij ondertussen de kip in stukjes en laat de zilveruitjes, de erwtjes en de perziken uitlekken. Snij deze laatste in schijfjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip langs alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
  4. Zet het vuur daarna zachter en blus met de tomatensaus. Voeg hier ook de zilveruitjes aan toe. Laat een vijftal minuutjes pruttelen.
  5. Voeg de perzikpartjes en de erwtjes toe en laat nog eens 5 minuten verder pruttelen.
  6. Serveer de rijst met de kip in de zoetzure saus.
Mommy N