kip in rode wijn

39 60 5 5
Aantal personen:
  • 4 stukken kip filets
  • 1 fles rode wijn
  • 1 potje kippefond of boullion
  • 6 kruidnagels
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 3 laurierbladeren
  • zilveruitjes
  • tijm
  1. Bereiding.
  2. Snijdt de kip in stukken
  3. Of neem kip filets of kippebouten
  4. marineer de kip in rode wijn met 6 kruidnagels, ajuin, wortel.
  5. Laat een nacht trekken.
  6. Haal de kip uit de marinade. Laat wat boter smelten in een pot en braad wat
  7. ajuin lichtjes bruin
  8. Bruineer de kip lichtjes.
  9. Doe de kip in de pot met de zilverajuintjes, wortel, laurierblad, tijm en
  10. overgiet met kippenbouillon en een glas rode wijn.
  11. Laat dit stilletjes sudderen op een zacht vuurtje tot de kip gaar is.
pauleke