Kip in pittige pindasaus

55 25 4 5
Aantal personen:
  • 125 g geroosterde pinda's
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 60 ml ketjap manis
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 tl Chilisaus
  • 300 ml kokosmelk
  • 2-3 el Solo vloeibaar
  • 4 kippenborsten met bot, in 3 stukken
  • 275 ml kippenbouillon
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
  • 2 limoenblaadjes, fijngesneden, voor de garnering
  • rijst
  1. - Verwarm de oven voor op 170°C
  2. - Hak de pinda's, uien en knoflook in een keukenrobot tot een grove puree
  3. Voeg de ketjap, chilisaus, suiker en 1 el kokosmelk aan toe. Zet apart.
  4. - Verhit de Solo in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip aan alle kanten lichtbruin. Leg op een bakplaat enz et in de oven
  5. - Schep het vet uit de pan. Voeg de pindapasta toe en bak 1-2 min.
  6. - Schenk de bouillon en rest van de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur koken.
  7. - Doe de kip weer in de pan en kook nog 5 min.
  8. - Garneer met de rode peper en limoenblaadjes
Amélie