Kip in pancetta (Involtini di pollo)

10 60 4 5
Aantal personen:
  • 8 ontvelde kippendijfilets
  • 8 plakken opgerolde pancetta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el gehakte rozemarijnblaadjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Leg de kipfilets plat op een werkvlak, de gladde kant naar beneden.
  2. Kruid ze met de gehakte knoflook, rozemarijn en pezo.
  3. Wikkel iedere filet in een plakje pancetta, bind vast met keukentouw, dit zijn de involtini.
  4. Verhit op een matig vuur de olie in een pan en bak hierin de involtini aan alle kanten mooi bruin, ongeveer 10 à 15 minuten.
  5. Voeg de wijn toe en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de involtini al pruttelend garen, +/- 20 à 30 minuten.
  6. Leg de involtini op een warme schotel en verwijder het keukentouw.
  7. Laat het kookvocht inkoken tot een stroperige saus, indien niet voldoende kookvocht voeg dan een beetje water toe.
  8. Leg de involtini op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken patatjes en een fris salaatje met tomaat.
  9. Opgerolde pancetta: Zwoerd en een beetje vet zijn verwijderd en daarma strak opgerold tot een dikke worstvorm, te verkrijgen in Italiaans winkels.
Victor S.