Kip in citroenmarinade met bamboe, gember en rijst

516 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kip van goede kwaliteit
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 blik bamboescheuten (Oosterse speciaalzaak)
  • 200 g sojascheuten
  • 1 gele paprika
  • 300 g Thaïse rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap

Voor de marinade:

  • 30 g verse gember
  • sap van 1 citroen
  • de schil van 1 onbespoten citroen
  • 2 stengels citroengras in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels arachideolie
  • Solo
  1. Snijd de kip in 8 stukken. Maak een marinade met het sap van 1 citroen en de schil van 1 citroen, de suiker, de gember in fijne schijfjes, de olie en het citroengras. Laat alles gedurende minimum 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Laat de bamboescheuten uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in fijne reepjes. Snipper de look fijn.
  3. Haal de kip uit de marinade en bak ze in de Solo mooi goudbruin aan alle zijden. Voeg de marinade en een weinig water toe en laat de kip gaarstomen onder deksel (ca.15 minuten).
  4. Stoom ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak de paprika, look, sojascheuten en bamboescheuten in de wok met een weinig olie en voeg de ketjap toe.
  6. Serveer de kip met de rijst, groenten en de saus.
Solo
Meer inspiratie

ThaisGevogelteHoofdgerecht