kip curry met kokosmelk

67 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 vleestomaat
  • 200 g sperzieboontjes
  • zout en peper
  • 1 eetl olie
  • 1 eetl rode currypasta
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • verse koriander
  1. Snij de kipfilets in blokjes. Maak alle groenten schoon. Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in reepjes. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Blancheer de boontjes 2 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  2. Kruid de kip met peper en zout en roerbak ze kort in de hete olie. Doe er de ui en currypasta bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
  3. Overgiet met de kippenbouillon en voeg er de boontjes, paprika's en knoflook aan toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  4. Roer er de kokosmelk door en laat zonder deksel nog 10 minuten sudderen. Werk af met tomaat en verse gehakte koriander.
  5. Lekker met pasta of (basmati)rijst.
sabrina1989