Kip-chorizospiesjes met sherry en sinaasappel

10 15 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet
  • 2 el medium sherry
  • 3 el olijfolie
  • 1 st sinaasappel
  • 200 gr chorizo, aan een stuk
  • 12 st houten spiesjes
  1. Spaans Portugees, Voorgerecht personen 4
  2. Voorbereiding
  3. Snijd de kipfilets in blokjes van ca 1,5 bij 1,5 cm. Meng voor de marinade sherry en 1 eetlepel olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoor. Pers de helft van de sinaasappel uit en meng het sap door de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Snijd de chorizo in vierkante plakjes van ca 0,5 cm dik, ter grootte van de kipblokjes. Rijg om en om ca 4 plakjes chorizo en ca 3 blokjes kip aan de spiesjes.
  4. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes.
  5. Bereiding
  6. Verwarm twee koekenpannen voor en verhit in elke pan een eetlepel olijfolie. Bak hierin in ca 8 minuten de kipspiesjes aan alle kanten bruin en gaar.
  7. Serveer met de partjes sinaasappel, om over de spiesjes uit te knijpen
Ans Ruitenberg
Meer inspiratie

GevogelteVoorgerechtZomer