kip archiduc

20 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 kippenfilets
  • 1 kg champignons
  • water
  • 1 kippenbouillon
  • cognac
  • 3 dl room
  • kippenkruiden
  • peper
  • zout
  • maïzena
  1. Snijd de kippenfilets in grove stukken, reinig de champignons en snijd ze in 4.
  2. Bak de stukjes kip in een kleefpan en zeer goed kruiden met kippenkruiden, regelmatigomroeren.
  3. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg dan de champignons toe, kruiden met peper en zout,regelmatig omroeren. (als de pan te klein in kan je na het toevoegen van de champignons het in 2 pannen verdelen).
  4. Wanneer de champignons gaar zijn voeg dan ongeveer 2dl. water( het mag ook meer zijn),kippenbouillon en een scheutje cognac toe. Laten inkoken.
  5. Voeg de room toe. Laten inkoken zeker gedurende de 5 à 7 min.
  6. Als de saus nog niet genoeg gedikt is, voeg dan wat maïzena toe tot de gewenste dikte.
  7. Dien op met kroketjes en een slaatje.
schairelee