Kip à la chiquita

5 120 0 5
Aantal personen:
  • 4 Kipfilets
  • 500ml Chiquita ananas-banaan smoothie
  • 1 koffielepel Kerriepoeder
  • 200gr Rijst
  • 100gr Dopererwten
  • 1 Spaanse peper
  • 200gr Maïs
  • 4 schijven Ananas
  • Peper en zout
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Chilipoeder
  1. Laat de kipfilets 2 uur in de smoothie in de koelkast marineren. Vergeet niet om de kipfilets om te draaien in de marinade!
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de maïs en erwten gaar en zet ze opzij.
  3. Maak de spaanse peper schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de ananas in blokjes.
  4. Haal de kipfilets uit de marinade en bestrooi ze met een mengsel van bloem en kerriepoeder.
  5. Schroei ze dicht in hete olijfolie om de smaak te behouden.
  6. Bak de kipfilets op een matig vuur tot ze gaar zijn.
  7. Laat het vocht van de smoothie met een snufje chilipoeder vervolgens 5 minuten mee sudderen. Meng de erwten, peper, ananas, maïs en de rijst.
  8. Serveer ze bij de kipfilets, overgoten met de smoothie-saus.
  9. Smakelijk!
Jesskeuh