Kinder " EI " pannenkoek

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 groot ei
  • 500 ml melk
  • 1/2 tl zout
  • 1 scheutje schenkstroop
  • boter om in te bakken
  • perzikken uit blik uitgelekt
  • Griekse of Turkse yoghurt of iets gesmolten ijs
  1. Voor ca 10 stuks middelgrote pannenkoeken.
  2. Doe het bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek het ei in dit kuiltje en voeg dan het zout en de stroop toe.. Schenk de helft van de melk erbij en klop alles met de mixer totdat je een glad mengsel hebt. en geen klontjes. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe. Laat even rusten alvorens je aan de slag gaat met bakken.
  3. Laat de pan met wat boter of olie heel heet worden en schep een zo dun mogelijk laagje beslag in de pan. Zwier de pan even rond , zodat mooi overal beslag zit. De hoeveelheid hangt af van de grootte van je pan. Bak totdat de bovenkant droog is en draai de pannenkoek dan om en laat de onderkant mooi bruinen.
  4. Werk af met 2 à 3 eetlepels yoghurt en leg er een perzik op. laat ze er desgewenst wat 2 kleuren chocolade hagelslag op strooien als zijnde peper en zout.
Love to Cook