Killerstoofpotje met pompoen en kikkererwten

2 110 0 5
Aantal personen:
  • 1 scheutje Solo vloeibaar
  • 500 gram rundsstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 selderijstengels
  • 1/4 pompoen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt kurkuma
  • verse koriander
  • water
  • naanbrood
  1. Braad het rundsstoofvlees kort aan in Solo vloeibaar. Braad het rundsstoofvlees kort aan in Solo vloeibaar, schep het uit de pan en zet het even opzij.
  2. Snijd alle groenten fijn. De pompoen en de zoete aardappel mogen wat grotere blokjes zijn.
  3. Stoof ui, knoflook, selder, paprika en wortel kort aan in dezelfde pan als het vlees.
  4. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe aan en laat alles kort samen bakken. Voeg als laatste de zoete aardappel en de pompoen toe.
  5. Voeg het aangestoofde rundsvlees toe aan het geheel en overgiet met water tot alles net onderstaat. Laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje.
  6. Laat de kikkererwten even uitlekken in een zeef. Voeg ze een kwartier voor het einde van de gaartijd toe aan de stoofpot. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Werk de stoofpot net voor het opdienen af met plukjes verse koriander.
  8. Serveer met knapperig Indisch naanbrood uit de oven
roeckiesworld