Kikkerewtensoep

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 1,2 dl ontvette bouillon (geen visbouillon)
  • 800 gr kikkererwten (uit blik)
  • 6 stengels bleekselderij, gesneden
  • 6 takjes munt, fijngesneden
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 300 gr chorizo, in plakjes
  • 1 pluk saffraan
  • 2 chilipepertjes, in ringetjes
  • peper
  • zout
  1. Laat 600 gram kikkererwten met de saffraan 10 minuten zachtjes koken in de bouillon.
  2. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde soep van. Haal hem eventueel nog door een zeef.
  3. Voeg de rest van de kikkererwten, de ringetjes chilipeper en bleekselderij toe.
  4. Laat de soep nog een paar minuten pruttelen.
  5. Voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.
  6. Laat op het laatst de plakjes chorizo nog even meewarmen.
  7. Bestrooi de soep met de kruiden.
mbunt