Kikkererwtensalade met pitabrood

154 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 pittabroodjes
  • 2 blikken kikkererwten (elk circa 400 g) afgespoeld en uitgelekt
  • komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 grote vleestomaten, fijngesneden
  • 6 lente-uitjes, fijngesneden
  • 50 gram ontpitte zwarte olijven,
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 tl tapenade
  • peper
  1. Doe de kikkererwten, komkommer, tomaten, lente-uitjes en olijven in een kom. Meng voor de dressing de olijfolie, azijn, tapenade en munt en voeg peper naar wens toe. Besprenkel hiermee de groenten en meng alles goed.
  2. Verwarm de grill voor. Snijd de pitabroodjes voorzichtig open met een scherp mes en rooster ze onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze eenmaal om.
  3. Vul de pitabroodjes met de kikkererwtensalade en garneer met takjes verse munt.
Gaetane_T