Kikkererwten-reuzenbonensalade

3 10 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik kikkererwten (400gr)
  • 1 blik reuzenbonen (425gr)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el (gele) natuurazijn
  • 1 tl harissa
  • 20 gr platte peterselie
  • 15 gr verse koriander
  1. - laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom
  2. - rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit
  3. - meng de olie met het citroensap, de knoflook, de azijn en de harissa, voeg naar eigen smaak het citroensap en peper en zout toe
  4. - snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten
  5. - laat 30 min staan
  6. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.
Lydievr