Kervelsoep

76 45 4 5
Aantal personen:
  • 2.750 liter water
  • 1 dikke ajuin
  • 1 à 2 wit van prei
  • 2 wortelen
  • een beetje soepselder
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 150 gram kervel
  • 3 blokjes Knorr Finesse fijne tuinkruiden bouillon
  • 3 blokjes Knorr Finesse Kippen bouillon
  • peper
  • gemberpoeder
  1. Pel de ajuin en snipper fijn. Kuis de prei, selder en wortelen en fijn snijden. Schil de aardappelen en deze in blokjes snijden. Doe alles in de soepkom. Voeg de kippen- en fijne tuinkruidenbouillonblokjes toe. Voeg er nog een 250 ml water aan toe en laat het al een beetje koken zodat de bouillonblokjes oplossen. Voeg er daarna nog een 2.5 l. water aan toe en laat alles een 20-tal minuutjes goed doorkoken. Voeg er de kervel aan toe en laat nog een 10-tal minuutjes koken. Soep fijn mixen en kruiden met peper en gemberpoeder.
Chantal999