Kerstkoekjes

38 45 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram Bloem (glutenvrije)
  • 200 gram Solo
  • 1 tl (wijnsteen)Bakpoeder
  • 100 gram Suiker
  • 2 Eidooiers
  • 1 zakje Vanillesuiker
  1. Snijd de Solo in blokjes en laat hem op kamertemperatuur zacht worden. Zeef de bloem boven een grote mengkom en voeg alle ingrediënten toe. Meng totdat het een mooie deegbal wordt. Rol de deegbal in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Neem een sterretjesvorm (of een ander kerstmotief) en steek met het vormpje de koekjes eruit.
  4. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10-15 minuten in de oven.
  5. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
  6. Doe ongeveer 100 g chocolade in een mok met een scheutje melk en zet in de microgolfoven. Roer om de 30 seconden tot je een gladde chocoladesaus krijgt. Als ze te vloeibaar is, voeg je nog wat extra chocolade toe en roer je die eronder tot de juiste dikte bereikt is.
  7. Rol een strook bakpapier open op je werkblad. Dip de koekjes één voor één voor de helft in de gesmolten chocolade. Leg ze op het bakpapier en strooi er meteen wat bresiliennenootjes over. Laat de chocolade volledig afkoelen en opstijven in een koele ruimte.
  8. Je kan ze eventueel ook in de koelkast zetten en ze net voor je ze serveert eruit halen. Zo blijft het chocoladelaagje lekker krokant.
ascookedbyginger