kerstkoekjes met confituur

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 225 gram zachte boter
  • 2 stuk ei
  • 100 gram confituur
  • 1 snuifje zout
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  1. Roer boter met suiker tot een glad mengsel.
  2. Voeg 1 ei, zelfrijzende bloem en zout toe.
  3. Meng en kneed tot stevige deegbal.
  4. Wikkel in vershoudfolie en leg half uur in ijskast
  5. Rol deeg uit op werkblad met bloem bestoven.
  6. Steek koekjes met vormpjes uit en leg koekjes op bakplaat met bakpapier.
  7. Maak een klein kuiltje in elk koekje en doe er een beetje confituur in.
  8. Klop het ander ei los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes.
  9. Verwarm de oven op 180° en bak koekjes 10 minuten
  10. Laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker.
  11. goed voor 20 koekjes
demeyve