Kerstgehaktballetjes met wildham en pijnboompitjes

43 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg Charlotte aardappeltjes
  • peper, zout
  • 8 kleine rode uitjes
  • 4 el Solo Vloeibare margarine
  • 1 tl suiker
  • 150 g rucola
  • 1.5 el gladde mosterd
  • 4 el zure room
  • 50 g pijnboompitjes
  • 100 g dik gesneden wildham of Ardennerham
  • 500 g rundergehakt
  • 3 el gehaktkruiden (zonder zout)
  • 5 el paneermeel
  • 0.5 tl fijngehakte rozemarijn + 4 mooie takjes
  • Extra:
  • 4 vellen aluminiumfolie
  1. Vouw brede repen van de vellen aluminiumfolie en vorm ze tot grote ringen van ca. 12 cm Ø. Schil de aardappeltjes, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje gezouten water gaar in ca. 20 minuten. Pel ondertussen de uien en halveer ze. Snijd elke helft in 5 partjes.
  2. Verhit 2 el margarine schep er de uien, de suiker en wat peper door en laat de uien met het deksel op de pan op een heel laag vuur gedurende ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
  3. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng met de gekonfijte uien, de rucola, ½ el mosterd, zure room en peper naar smaak.
  4. Rooster - terwijl de aardappels opstaan - de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Snijd de ham in smalle reepjes en meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden, het paneermeel, de rozemarijn, ½ el mosterd en de pijnboompitten.
  5. Rol 20 kleine balletjes van het gehakt . Verhit 3 el margarine en bak hier de balletjes in tot ze rondom bruin zijn. Voeg 200 ml heet water toe en laat het gehakt gedurende ca. 10 minuten gaar worden.
  6. Meng ½ el mosterd met een paar lepels gehaktsaus in een kommetje en voeg het mengsel toe aan de gehaktsaus. Kort laten sudderen.
Solo