Video afspelen

Kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes

19 110 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 el cranberries, gehakt
  • 2 el rozijnen
  • 4 el gedroogde abrikozen, gehakt
  • 4 el bruine rum (of rumsiroop zonder alcohol)
  • 250 g Solo Patisserie
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 125 g witte suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 el pecannoten, gehakt
  • Extra nodig: rechthoekig ingevet bakblik (24 cm), ijsblokjesvorm, kerst koekstekers

Voor de ganache:

  • 100 ml slagroom
  • 100 g Solo Patisserie
  • 200 g donkere chocolade
  • 120 g marsepein
  1. Laat de cranberries, rozijnen en abrikozen ten minste 4 uur wellen in de rum. Dek goed af en bewaar op kamertemperatuur.
  2. Verhit voor de ganache de room met de boter in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes. Haal het pannetje van het vuur en laat de chocolade er al roerende in smelten. Giet de ganache in een ijsblokjesvorm en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Klop de boter en de bruine en witte suiker luchtig in een grote kom. Klop de eierdooiers erdoor. Roer er de bloem, het bakpoeder, een mespunt zout en kaneel door.
  4. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Spatel het met de gewelde vruchtjes en de gehakte pecannoten door het beslag. Doe de helft van het beslag in de voorbereide vorm.
  5. Haal de ganacheblokjes uit de vorm. Leg ze op een lange rij in het midden van het beslag en vul aan met de rest van het beslag. Bak 70 tot 75 minuten in een voorverwarmde oven.
  6. Rol de marsepein uit en steek er met een uitsteekvormpjes sterretjes in verschillende groottes of andere kerstfiguurtjes uit. Leg ze bovenop de cake.
Solo