Kerst Pavlova

16 75 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena
  • mixer, bakpapier
  • 0.5 l slagroom
  • 50 g suiker
  • 500 g seizoensfruit (bv. kiwi, vijgen, passievruchten, mango, verse ananas, physalis)
  • blaadjes munt of citroenmelisse
  • poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 120º. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel tot slot voorzichtig de rest van de suiker door het mengsel.
  2. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
  3. Klop de slagroom met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Garneer de pavlova met de klopte room en het fruit.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht