kerst of nieuwjaar : GEGRILDE HERTENSTEAK MET DEENSE KAASSAUS GEFLANKEERD MET GROENTETORENTJE EN FRIETJES

14 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 st steaks van hert of ree
  • 1.5 kg aardappelen voor frietjes
  • 1/2 bosje pijpajuin en drietal tomaten
  • 1 st aubergine en courgette
  • 1 gele paprika en enkele oesterzwammen
  • 1 beetje boter en room naargelang je zelf wenst
  1. Schil de aardappelen in frietjes, droog ze zorgvuldig af en bak ze de eerste keer in 150°. Leg de tomaten in kokend water en pel ze. Snij de groenten fijn en bak ze afzonderlijk bijtgaar in boter en hou alles warm. Maak de saus door in bruin gesmolten boter room toe te voegen, even te laten inkoken en vervolgens stukjes Deense blauwe kaas toe te voegen. Grill de steak, kruid met peper en zout.
  2. Schik de groenten in een rond vormpje en werk het torentje af met rucola (raketkruid) en/of pijpajuin. Schik de, voor de 2de keer gebakken frieten (190°) en de gegrilde steak op het bord en werk af met de saus.
hildeke3105
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerechtHerfst