Kersentaart

328 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 170 ml melk
  • zaadjes van 1 vanillestok
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels zetmeel
  • 125 g amandelen
  • 85 g bloemsuiker
  • 60 g Solo, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 theelepel amandelextract
  • snuifje zout
  • 1 grote pot gemarineerde kersen
  • 3 eetlepels honing
  1. Steek het bladerdeeg 20 minuten in diepvries en bak dan 20 minuten in de oven op 220°C.
  2. Meng de melk en de zaadjes van een vanillestokje en kook zachtjes met de stok erin. Laaf afkoelen.
  3. Meng de eierdooiers, de suiker en het zetmeel in een kom. Voeg de melk met de vanille langzaam toe. Doe alles terug in de pot en laat 2 minuten koken op middelmatig vuur tot het dikker wordt. Giet vervolgens in een kom en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje. Dit is de flan.
  4. Mix de amandelen en de bloemsuiker. Voeg de afgekoelde flan toe en meng zachtjes.
  5. Voeg de Solo, het volledige ei, het amandelextract en een snuifje zout bij de flan. Giet dit over het halfgebakken deeg.
  6. Giet de kersen af en droog ze af met keukenpapier om zoveel mogelijk vloeistof te verwijderen. Leg de kersen overal in de flan.
  7. Bak de taart 45 minuten in de oven.
  8. Smeer de honing over de taart en bak nog 3 minuten. Laat afkoelen.
Chef-Xavier
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht