kersenkoek uit de oven

10 35 5 5
Aantal personen:
  • 60 gram bloem
  • 1 groot ei losgeklopt
  • 180 millilliter melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 425 gram ontpitte kersen op sap ,uit blik
  1. zeef de bloem boven een kom .Voeg het ei toe en giet er de melk in een dun straaltje bij. terwijl je met een garde klopt. ga door met kloppen tot je glad deeg hebt. roer de suiker erdoor
  2. doe de olie in een vierkant. laag bakblik van 15x15 en zet dat 2-3 minuten in een op 220 graden celsius voorverwarmde oven of tot het heet is
  3. haal het blik uit de oven . verdeel de kersen over de bodem en giet het beslag erover . zethet blik 20-25 minuten in de oven tot de koek gerezen en goudbruin is. snijd de koek in kleine stukjes
arne beckerson