Kersencakejes

15 40 2 5
Aantal personen:
  • 1 bakje amandelschaafsel (55g)
  • 125 gr boter (kamertemperatuur)
  • 125 gr poedersuiker
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr kersen
  • 100 gr kersenjam
  1. - rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en maak het daarna in de keukenmachine fijn
  2. - voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe en voeg tenslotte het bakmeel toe
  3. - verwarm de oven voor op 175°C
  4. - halveer de kersen en haal de pit eruit
  5. - verdeel het beslag over muffinvormpjes ( 12stuks)
  6. - schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de kersen in het beslag
  7. - bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min goudbruin en gaar
  8. - bestrooi ze met een beetje poedersuiker
  9. Lekker met opgeklopte slagroom.
Lydievr