Kerriesoep met kokos

7 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 grote bos lenteuitjes
  • vers gemalen gember
  • 600 gr kalkoenborst
  • 2 el olie
  • zout en peper
  • 2-3 el kerriepoeder
  • 30 gr bloem
  • 2 blikken ongezoete kokosmelk (à 425ml)
  • 75 ml slagroom
  • 1 kippenbouillonblokje
  • limoensap
  • 1/2 bosje koriander
  • evt stukjes kokos en een limoen ter garnering
  1. - was de lenteuitjesen snijd ze in ringen
  2. - dep de kalkoenborst droog en snijd hem in kleine stukjes
  3. - verhit de olie in een brede pan, braad de kalkoenborst daar ca 5 minuten in aan, breng op smaak met zout en peper en haal het daarna uit de pan
  4. - fruit de lenteuitjes aan in het braadvet, strooi de bloem en het kerriepoeder er overheen en laat het licht bruineren, voeg 1 liter water, de kokosmelk, de slagroom, de gember en het bouillonblokje toe; breng aan de kook en laat ca 10 minuten pruttelen
  5. - breng de soep op smaak met zout, peper en een beetje limoensap
  6. - voeg het vlees toe
  7. - maak de koriander schoon en trek de blaadjes er af
  8. - garneer deze kerriesoep met de koriander, de limoen en de stukjes kokos
Lydievr