kerriesoep met gerookte kippenreepjes

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 sjalotjes
  • 40 gr bakboter
  • 1 thee lepel kerrie
  • 1l kokend water
  • 2 kipbouillon tabletten
  • 100 gr gerookte kipfiletreepjes
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml room
  1. Snij de sjalotjes fijn, doe ze in de Microplus schaal van 2 liter.
  2. Voeg daarbij de boter en de kerrie, roer dit door en zet het 3-4 min. in de magnetron op vol vermogen.
  3. Voeg er daarna het kokende water, de bouillonblokjes, en de kipfitet bij.
  4. Zet terug in de magnetron. 5 minuten op vol vermogen, evt. iets lager als u maar zeker weet dat het kookt.
  5. Shake in de shaker de eierdooiers door de room en giet dit al roerende bij de soep. Zet het nog even onafgedekt terug in de magnetron. 20 seconden.
  6. omroeren en klaar
neeske