kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 300 g wokreepjes rund (diepvries)
  • 100 g spekreepjes
  • 3 wortelen
  • 3 stengels groene selder
  • 0.33 groenekool
  • 1 ui
  • 250 g rijst
  • 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 2 eetl. rijstolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 15 min.)
  3. - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  4. - Snij de groenekool in fijne reepjes. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. - Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
  6. - Snipper de ui fijn.
  7. Bereiding
  8. (20 min.)
  9. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  10. Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen. Roer er de reepjes groenekool onder en kruid met peper en zout.
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
  13. Afwerking
  14. Verdeel de groenten over de borden en schep er de rijst bovenop.
NelekeP