Kerriekoolstamppot

14 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 800 g kruimige aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 rookworst
  • 75 g bacon
  • 1 savooikool
  • 1 ui
  • 75 g Solo Vloeibaar
  • 1 el kerriepoeder
  • 45 g amandelschaafsel
  • 1 winterwortel
  • 1 dl warme melk
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was ondertussen de kool en snijd hem in fijne reepjes. Pel en snipper de ui. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Maak de wortel schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de bacon knapperig in een pan of oven*. Fruit in een wok de ui met het kerriepoeder in een beetje vloeibare margarine. Roerbak vervolgens de kool mee.
  4. Bak in een pan de wortelblokjes in een kneepje vloeibare margarine beetgaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Stamp de aardappelen met de melk en 4 eetlepels vloeibare margarine tot een puree. Breng op smaak met zout en peper, schep de kool en de wortel erdoor en garneer de stamppot met het amandelschaafsel.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht