Kefta

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuk ui
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel kaneel
  • 2 eetlepel komijn
  • 4 eetlepel korianderpoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
  • 700 gram lamsgehakt
  • 1 bussel korianderblaadjes
  • 1 stuk ei
  • 125 gram kerstomaat
  1. Fruit 4 gehakte uien in een kookpot met 2 el olijfolie. Bestrooi met 1/2 kl kaneel, 1 el komijn en 2 el korianderpoeder. Zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Voeg 2 blikken tomaten in blokjes toe, zout en peper.
  2. Meng 700 g lamsgehakt zonder kruiden met 1/2 kl, 1 el komijn en 2 el korianderpoeder, en de helft van 1 gehakte bussel koriander. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes en leg ze in de saus. Zet het deksel op de pan en laat 20 min op een zacht vuurtje pruttelen
  3. Voeg 1 ei toe, meng 1 min en dien meteen op, afgewerkt met 125 g gehalveerde kerstomaten en de rest van de koriander.
KVT007