Kattentongen met citroen en chocolade

773 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 eiwitten
  • 120 g Solo in wikkel
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 120 g bloem
  • 200 g pure chocolade
  1. Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar.
  2. Klop de eiwitten stijf.
  3. Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg.
  4. Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe.
  6. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte).
  8. Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade.
  10. Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieBijgerecht