Katja's verjaardagstaart

4 120 5 5
Aantal personen:
  • 10 Eieren
  • 300 gr Suiker
  • 1 Mespuntje Zout
  • 185 gr Gezeefde bloem
  • 65 gr Gezeefde maizena
  • Solo-boter
  • 100 gr Suiker (voor slagroom)
  • 2,5 Zakje Vanillesuiker
  • 12,5 dl Slagroom
  • Vers, zomers fruit
  • 1 Stuk Melkchocolade
  • 2 dl room
  • 1 Stuk Pure chocolade (schaafsel)
  • Hagelslag (optioneel)
  1. Stap 1
  2. Vet de springvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem, zodat de taartbodem er na het bakken van de taart gemakkelijk uit zal komen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Stap 2
  4. Doe de eieren, een mespuntje zout en de suiker in een kom. Mix dit tot een romige massa. Voeg nu de bloem en maïzena toe aan het eiermengsel.
  5. Stap 3
  6. Doe het deegmengsel in de vorm en verdeel dit goed. Zet de taartbodem in de voorverwarmde oven en stel de timer in op ongeveer 40 minuten. Controleer na 35-40 minuten of de taart gaar is, door er met een sat├ęprikker in te prikken. Komt deze schoon uit de taart, dan is de taartbodem gaar. Haal de taart uit de oven en leg deze op de kop op een goede ondergrond. Laat de taartbodem afkoelen.
  7. Stap 4
  8. Doe de slagroom en suiker in een kom. Klopt dit tot een stijf geheel. Snij de taart met een taartzaag in drie lagen. Bestrijk de onderste twee plakken met een derde deel van de slagroom. Leg de plakken netjes op elkaar. Smeer nu de zijkant netjes af met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel of een spatel, zodat de lagen netjes op elkaar aansluiten.
  9. Stap 5
  10. Nu is het tijd om de bovenkant te bedekken met een chocoladelaag. Smelt hiervoor de melkchocolade samen met de room en bestrijk de taart met deze massa. Dan gaan we het chocoladeschaafsel (puur) aan de taart toe te voegen. Leg het schaafsel op een vlakke ondergrond en rol de zijkant van de taart hier doorheen. Voeg nu ook slagroom aan de bovenkant toe, een lekkere dikke laag. Alsook de stukjes fruit en eventueel wat hagelslag toevoegen. Met suikerglazuur of gesmolten witte chocolade kan je eventueel een naam en/of cijfer toevoegen!
  11. Nu is je zelfgemaakte slagroomtaart klaar om op te eten, eet smakelijk!
  12. Mocht je de taart niet direct serveren, plaats deze dan in de koelkast.
manuelvanhunsel