Kathleen's ovenschotel met courgetten en gehakt

24 60 3 5
Aantal personen:
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk ui
  • 1 blik gepelde tomaten (of 2 à 3 tomaten)
  • 1 snuifje peper en zout
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 stuk groentenbouillonblokje
  • 300 gram varkensgehakt
  • 300 gram rundsgehakt
  • 1 pakje kaassaus
  • 1 blokje solo boter (of olie)
  • 1 wolkje melk
  • 125 gram basmati rijst (of pasta)
  • 2 el maïzena express voor witte sauzen
  • 1 kop melk
  1. VOORBEREIDING GROENTEN:
  2. Snijdt de courgette in kleine blokjes.
  3. Snipper een uitje en stoof aan in de boter of olie.
  4. Voeg de blokjes courgetten toe.
  5. Voeg de doos gepelde tomaten (of 2 à 3 echte tomaten) toe.
  6. Kruid met peper, zout, lookpoeder en voeg het groentenbouillonblokje toe.VOORBEREIDING KAASSAUS:
  7. Maak de kaassaus op basis van verse kaas of op basis van een oploszakje.
  8. Als basis kan hiervoor het sap van de gestoofde groenten worden gebruikt + voeg een wolkje melk toe.VOORBEREIDING GEHAKTVULLING:
  9. Laat een kubusje solo margarine van 2*2 cm smelten en bereidt een witte roux voor door met 1 of 2 soeplepels maizena express voor witte sauzen en 1 kop melk aan de kook te brengen. Kruid dit even bij met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Laat dit mengsel 1 à 2 minuten pruttelen en roer vervolgens beetje bij beetje het runds- en varkengehakt onder de roux. Blijf roeren tot alles mooi is opgenomen en laat dit nog even staan op een klein vuurtje onder aanhoudend roeren.
  11. VOORBEREIDING OVENSCHOTEL:
  12. Neem een vuurvaste ovenschotel en begin deze te vullen als volgt :
  13. een laag courgetten, een laag gehakt, een laag voorgekookte rijst of past, een laag tomatensaus, een laag kaassaus.
  14. Plaats het geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C.
  15. Zet op het einde nog heel kort even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.
Stien_2