Kastanjetaart

28 85 3 5
Aantal personen:
  • 500 gram bloem (kruimeldeeg)
  • 250 gram boter (kruimeldeeg)
  • 180 gram suiker (kruimeldeeg)
  • 3 eieren (kruimeldeeg)
  • snuifje zout (kruimeldeeg)
  • 60 gram amandelpoeder
  • 100 gram boter
  • 200 gram kastanjepuree (zoete, niet hartig)
  • 60 gram suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 ei
  • poedersuiker
  1. Kruimeldeeg :
  2. - meng boter, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot
  3. - zet de keukenrobot op een matige snelheid
  4. - voeg het ei en twee eierdooiers toe
  5. - meng verder tot een homogene massa
  6. - voeg nu ongeveer de helft van de bloem erbij
  7. - laat de keukenrobot eventjes verder kneden en doe er dan de rest van de bloem bij
  8. - laat de keukenrobot zijn werk doen tot het deeg vaster wordt en precies een bolletje vormt
  9. - haal het nu uit de keukenrobot en kneed even verder met de handen
  10. - voeg het amandelpoeder toe
  11. - laat het deeg nu een uur in de koelkast rusten
  12. Kastanjevulling :
  13. - bak een met kruimeldeeg bekleedde bakvorm ongeveer 10 minuten blind in de oven
  14. - smelt de boter en kastanjepuree in een bain-marie
  15. - houd dit warm
  16. - klop de suiker, twee eierdooiers en één heel ei tot een gladde emulsie met een spatel
  17. - vermeng de twee substanties voorzichtig onder elkaar
  18. - giet dit in de gebakken taartbodem
  19. - laat een tiental minuten bakken op 180 °C
  20. - laat de taart afkoelen en versier met wat poedersuiker
  21. - serveer de taart vergezeld van een bolletje vanille-ijs
Hercath