Kastanjeparfait

301 140 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 75 g suiker
  • 0.5 dl water
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr voorgekookte kastanjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel cognac
  • vanillesaus
  • takjes munt
  1. Kook de suiker en het water in ongeveer 5 minuten in tot een sterke siroop.
  2. Klop de dooiers los, voeg de siroop toe en klop stevig op.
  3. Klop de room half op met het merg van de vanillestok.
  4. Karameliseer de kastanjes licht in de bruine suiker en laat afkoelen.
  5. Meng het dooiermengsel met de room en de cognac.
  6. Verdeel de kastanjes over 4 schaaltjes, giet er de crème over en laat bevriezen.
  7. Haal de parfaits uit de vormpjes, lepel er wat vanillesaus langs en werk af met een takje munt.
Solo