karnemelktaart met aardbei of bosbes

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 325 g bloem
  • 3 klp bakpoeder
  • 90 g suiker
  • 2 stuks eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 60 g boter (gesmolten)
  • 1 klp citroenzeste
  • 150 g aardbeien of bosbessen of...
  • 2 lp suiker (mag rietsuiker zijn)
  • 1 snuifke nootmuskaat
  1. Zeef bloem en bakpoeder boven je kom en voeg de suiker en wat nootmuskaat toe.
  2. Nu de eieren in een kom en klop tot ze luchtig en zacht zijn.
  3. Voeg karnemelk, boter en citroenzeste toe en klop goed door elkaar.
  4. Voeg dit aan het bloemmengsel toe en
  5. meng zachtjes met een houten lepel tot alles net is gemengd.
  6. Klop vooral niet te hard, anders wordt de taart taai.
  7. Schep het beslag in de bakvorm en smeer dun uit.
  8. Strooi de in 2gesneden aardbeien of bosbessen en dan de rietsuiker erover.
  9. Zet de taart ± 25 min in de oven (op 200°C) tot een in het midden gestoken tandenstokje er schoon uitkomt.
  10. Laat de taart in de bakvorm afkoelen en snijd hem in vierkante stukken.
  11. In een trommel is deze taart een week houdbaar.
pedrod