karbonade van varkenswangen met westmalle en pastinaakfrieten

37 220 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr varkenswangen
  • 300 gr uien
  • 2 westmalle dubbel
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 800 gr pastinaak
  • kruidentuiltje
  • 1 snede brood
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl goei boter
  • zout en zwarte peper
  1. Bak het vlees in boter en kruid met peper en zout .
  2. Bak in dezelfde pan de grof gesneden uien en voeg daarna toe aan het vlees .
  3. Blus de pan met water .
  4. Voeg de Westmalle toe en het bouillonblokje.
  5. Smeer mosterd op de boterham en leg deze erop.
  6. Laat alles een 3 tal uur sudderen op een zacht vuurtje.
  7. Schil de pastinaak en snij deze in frieten .
  8. Kook ze een 15 tal min in water ( beetgaar )
  9. Verfris die in koud water en dep af.
  10. Bak deze krokant i een friteuse op 180 graden.
chrisje75