kangoeroe steak met spekblokjes

19 45 3 5
Aantal personen:
  • 3 stukken kangoeroe steaks
  • 1/2 potje room
  • 1/2 fles donkere leffe
  • 1/2 potje wildfond
  • 1 soeplepel droge kalfsfond
  • 3 lepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 pakje spekblokjes
  1. snijd de zilveruitjes in de helft
  2. bak de steaks in een hete pan met boter volgens de cuison die je graag hebt
  3. leg dan het vlees op een houten plank en dek af met aluminiumfolie.
  4. bak in die pan de spekblokjes aan en strooi er een lepel droge kalfsfond over
  5. roer goed rond;
  6. blus de pan met een scheut donkere leffe, en doe er een half potje wildfond bij
  7. en de zilveruitjes
  8. laat dit ff inkoken
  9. doe er de room bij
  10. laat ff inkoken
  11. warm opdienen met het vlees
pauleke
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtWinter