Video afspelen

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

1304 30 Hoge moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 300 g griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 g Solo Patisserie
  • 4 eieren
  • 2 appels naar keuze
  • 10 g kaneel
  • 250 ml room (40%)
  • 2 eetlepels honing
  • vanille-ijs
  • enkele blaadjes verse munt
  • wafelijzer
  1. Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de griessuiker en de vanillesuiker.
  2. Smelt de Solo in een andere kom, au bain-marie en klop er een voor een de eieren in los.
  3. Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak de appels gaar. Kruid met kaneel.
  4. Meng de bloem, het margarinemengsel en de gebakken appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Bak er vervolgens in een wafelijzer goudbruine wafeltjes van.
  6. Klop de room samen met de honing tot slagroom.
  7. Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
Solo