kaneelrolletjes

7 40 5 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje droge gist
  • 25 gr boter in kleine stukjes
  • 1 ei , losgeklopt
  • 1,25 dl lauwe melk
  • 2 el ahornsiroop ( voor het bestrijken )
  • voor de vulling :
  • 50 gr zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 50 gr zachte bruine suiker
  • 50 gr rozijntjes
  1. Vet een bakblik (23 cm doorsnede) in .
  2. Zeef de bloem en het zout boven een grote mengkom en roer de gist erdoor .
  3. Kneed de boter er met je vingertoppen door tot het fijn broodkruim lijkt .
  4. Voeg het ei en de melk toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg .
  5. Doe het deeg in een ingevette kom , dek af met folie en laat een 40 tal min rijzen tot het volume verdubbeld is .
  6. Kneed het deeg 1 min en rol uit tot een rechthoek van ca 30 op 23 cm .
  7. Roer voor de vulling de boter , het kaneelpoeder en de bruine suiker tot een luchtige massa .
  8. Verdeel dit nu over het deeg maar laat een rand van 2.5 cm vrij .
  9. bestrooi tot slot met rozijntjes .
  10. Rol het deeg op zoals een rolcake ; begin aan de lange kant en druk het uiteinde vast .
  11. Snijd de rol in 12 sneetjes en leg ze in het bakblik , dek af en laat nog 30 min rusten alvorens te bakken .
  12. Bak de sneetjes 20 a 30 min af in een voorverwarmde oven op 190°C .
  13. Bestrijk met ahornsiroop en laat ze nog wat afkoelen alvorens te serveren .
  14. Eet smakelijk :)
troubs