Kaneelijs met gebakken appel en saus van steranijs

323 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 bolletjes vanille ijs
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 dl volle melk
  • 8 anijssterren
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 2 goudreinetten of andere vaste appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels Solo
  1. Strooi twee koffielepels kaneel over het vanille ijs.
  2. Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
  3. Voeg de steranijs en de suiker toe en laat bijna koken.
  4. Laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen. Verwijder de steranijs.
  5. Schil de appels, gooi het klokhuis weg en snij ze in acht partjes.
  6. Zet een koekenpan op het vuur, smelt de Solo en leg de appels in de pan. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak de appels in 10 minuutjes goudbruin.
  7. Serveer het ijs in bolletjes, leg er 4 plakjes appel rond en begiet met de saus van steranijs.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtHerfst