Kaneelbroodjes

31 120 Hoge moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Deeg:
  • 250 ml melk
  • 25 g verse gist
  • 5 g zout
  • 1 g gemalen kardemom
  • 60 g suiker
  • 500 g tarwebloem
  • 150 g Solo Patisserie, in blokjes gesneden
  • Vulling:
  • 100 g Solo Patisserie
  • 0,75 dl suiker
  • 7 g vanillesuiker
  • 30 g gemalen kaneel
  • 1 ei
  • Poedersuiker
  • Amandelschilfers (optioneel)
  • Parelsuiker (optioneel)
  1. Verwarm de melk tot 37 °C. Verkruimel de gist in een deegkom van ongeveer 3 liter. 
  2. Giet wat melk over de gist en roer tot de gist opgelost is. Voeg daarna de rest van de melk toe.
  3. Voeg het zout, de kardemom, de suiker en bijna alle tarwebloem toe. Bewaar ongeveer 50g bloem voor later. Voeg ten slotte de blokjes Solo Patisserie toe.
  4. Kneed het deeg 8 - 10 minuten met de hand of 5 minuten met de machine.
  5. Bedek de kom met plasticfolie. Zo blijft de vochtigheid in de kom en zal het deeg beter rijzen. Het deeg moet rijzen tot het ongeveer dubbel zo groot is, wat ongeveer 30 minuten duurt.
  6. Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Laat het deeg gedurende een minuutje rusten.
  7. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  8. Meng de ingrediënten voor de vulling. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 0,5 cm dik en ongeveer 35 x 60 cm. Smeer de vulling op het deeg. Rol het geheel vervolgens op, te beginnen van de lange kant. Rol het niet te hard op.
  9. Snijd de rol in ongeveer 20 stukken. Leg de stukjes met de gesneden kant naar boven in papieren vormpjes op een bakplaat. Bedek met een doek en laat de broodjes gedurende 30 minuten rijzen.
  10. Klop het ei los en strijk de broodjes er zachtjes mee in. Besprenkel die vervolgens met poedersuiker, de parelsuiker en/of amandelschilfers. Bak gedurende 5 - 6 minuten in het midden van de oven, tot de broodjes goudbruin gebakken zijn.
  11. Laat de broodjes afkoelen onder een doek.
Solo