kalkoenwok met witloof en groene curry

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalkoensneden
  • 6 stronken witloof
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 250 gr rijst
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 ananasschijven uit blik
  • 3 el groene curry pasta
  • 400 ml gevogeltefond (bokaal)
  • 165 ml kokosmelk
  • 3 el oestersaus
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  1. Voorbereiding
  2. (20 min.)
  3. - Snipper de sjalot fijn.
  4. - Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.
  5. - Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.
  6. - Pers de limoen.
  7. Bereiding
  8. (25 min.)
  9. 1 Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.
  10. 2 Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.
  11. 3 Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  12. 4 Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder
  13. en de cayennepeper.
  14. 5 Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.
  15. 6 Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  16. 7 Hak de platte peterselie grof.
  17. 8 Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).
  18. Afwerking
  19. Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.
NelekeP