Kalkoenstoofvlees met krieltjes en julienne van groentjes

7 50 3 5
Aantal personen:
  • 700 gr kalkoenstoofvlees
  • 1 klontje solo
  • 1 blokje kippebouillon
  • 1/2 koffielepel thai lemon(kruiden mengeling)
  • 2 cm geraspte gember
  • 600 gr krieltjes
  • 2 wortels
  • 2 wit van prei
  • 1 schijf knolselder
  1. boter smelten, kalkoenstoofvlees hier in aanbakken, geraspte gember toevoegen, eventueel wat kippenkruiden toevoegen,
  2. 40 minuten laten sudderen, mag scheutje water aan toegevoegd. afkruiden met kippenbouillonblokje, peper, zout en thai lemon kruiden, saus binden met bruine maïzena express
  3. Terwijl stoofvlees gaart kan je krielaardappels met schil halveren, 20 minuten koken, bakken in klontje solo, afkruiden met peper en zout.
  4. wortels dunschillen en in julienne snijden, knolselder ook in julienne snijden, 5 minuten blancheren. Prei in julienne snijden, stoven in klontje boter, geblancheerde wortel en knolselder er onder mengen en even meebakken, kruiden met peper en zout.
kookaholic