Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie

475 90 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo
  • zout en peper
  • 1 wortel in fijne blokjes gesneden
  • 150 g suiker
  • 1 el eetlepazijn
  • 3 eetlepels light room
  • 4 grote peren
  • 800 g kalkoenstoofvlees
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 sneetjes spek (in stukjes gesneden)
  • 2 dl blond bier
  • 1 kruidnagel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 100 g gemengd gehakt
  • 1 el eetlepcognac
  • 150 g kalkoenlevertjes
  • 2 pruimen (ontpitte gedroogde) pruimen,1 nacht marineren in Porto)
  • 2 sjalotjes
  • 1 ei
  1. Bak het kalkoenstoofvlees langs beide kanten bruin in de Solo , kruid met peper en zout en voeg de ui, de wortelblokjes en de spekstukjes toe.
  2. Laat dit zachtjes garen in een gesloten stoofpot en giet er nu en dan een scheutje bier bij.
  3. Maak de vulling door de kalkoenlevertjes, de uitgelekte pruimen en sjalotjes eerst in stukken te snijden en daarna fijn te mixen in een keukenrobot.
  4. Meng er het gehakt onder samen met het ei en de cognac en laat dit alles zachtjes aanbakken in een pan.
  5. Hou de vulling nadien warm in de oven. Schil de peren, halveer ze in de lengte en haal het klokhuis eruit.
  6. Gaar de peren in een pot met wat water, de azijn, de suiker en de kruidnagel.
  7. Laat de peren uitlekken en vul de holte op met de leverbereiding.
  8. Serveer het kalkoenstoofvlees op een bord met daarrond de opgevulde peren en wat braadjus.
  9. Werk af door het overige bier te mengen met een lepeltje mosterd en de light room en verdeel dat over het vlees.
Solo