kalkoenstoofvlees met achelse trappist

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr kalkoenfilet in blokjes
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 kruidenthuiltje
  • 100 gr veenbessenmix (gedroogde vruchten)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel
  • 1 blokje gevogelte bouillon
  • 1 flesje achelse trappist
  • 1 eetl boter
  • maiszetmeel
  • peper
  • zout
  1. Laat de veenbessen mix een 15 min weken in water .
  2. Zout en peper de kalkoenlokjes en bak ze in boter op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn .
  3. Haal ze uit de pot en fruit de look en de ui erin .
  4. Voeg na een 5 tal min de blokjes er terug bij samen met het kruidenthuiltje en de bouillon en het bier de veenbessen en het kaneelstokje.
  5. Laat een 20 tal min sudderen .
  6. Schil de appel en snij ze in blokjes en doe hem bij de kalkoen, en laat nog eens een 10 tal min verder sudderen .
  7. Bind alles met maiszetmeel.
chrisje75