kalkoenstoofpotje

19 45 3 5
Aantal personen:
  • 400 gram kalkoenstoofvlees
  • 1 paprika
  • 4 wortelen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 250 gram champignons
  • 2 sneetjes peperkoek
  • solo bakboter
  • stoofvleeskruiden
  • mosterd
  • bloem
  • bindmiddel voor donkere sauzen
  • 1 fles donker tafelbier
  • 500 ml bouillon (vlees of kip)
  1. Boter in een pot ( ik denk dat ik ene heb gebruikt van 3 lt)
  2. Het stoofvlees aanstoven
  3. Stoofvleeskruiden toevoegen
  4. De champignons snijden en toevoegen
  5. Even mee laten aanbakken
  6. Dan bestrooien met bloem tot er overal wat bloem aanhangt (is voor de binding achteraf)
  7. Tafelbier en bouillon toevoegen
  8. Zoete aardappelen en wortelen schillen en in grove stukken snijden en toevoegen
  9. Paprika’s ontpitten en in grove stukken toevoegen
  10. Suikerrandje van de sneetjes peperkoek afsnijden en besmeren allebei de sneetjes met mosterd
  11. Toevoegen en even goed omroeren
  12. 30min laten sudderen en af en toe omroeren
  13. Binden met bindmiddel voor donkere sauzen
  14. Klaar
  15. Je kan er voor de saus altijd nog een stukje brood of stokbrood bij eten
  16. Smakelijk
sara.criar