Kalkoenstoofpotje met paprika en broccoli

27 40 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg kalkoenstoofvlees
  • 2 gele of oranje paprika's (in reepjes gesneden)
  • 1 broccoli (in roosjes verdeeld)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 165 ml kokosmelk
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • instantsausbinder
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en kleur het vlees langs alle kanten.
  2. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat enkele minuten meestoven met het vlees.
  3. Giet de bouillon in de kookpot en voeg het tomatenconcentraat toe.
  4. Schep het stoofpotje om en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Doe de reepjes paprika en roosjes broccoli bij en laat nog 10 min. verder sudderen.
  6. Breng de bereiding op smaak met alle kruiden en giet er de kokosmalk bij. Meng goed en laat nog enkele minueten sudderen.
  7. Nu de saus binden met een beetje instantsausbinder.
  8. Serveer met rijst.
kristin.debond